Afskedigelse af medarbejdere advokat logo Regler og opsigelsesvarsler

Få overblik over regler for opsigelse af medarbejdere

Der kan være mange årsager til, at en arbejdsgiver har behov for at afskedige en medarbejder. Men fælles for alle situationer er, at arbejdsgiveren spørger sig selv: Kan vi overhovedet afskedige den pågældende medarbejder? Vil fyringen være i strid med funktionærloven/opsigelsesvarsler og/eller risikerer vi andre juridiske fodfejl? Hvordan lever vi 100 % op til reglerne om opsigelsesvarsel? Er der specifikke forhold omkring fratrædelsen, der stiller krav til, hvordan vi opsiger medarbejderen?

Opsigelse skal være saglig og følge love og aftaler

Det helt fundamentale er, at en opsigelse skal være saglig, begrundet og berettiget. Der er ikke lovkrav til forløb og forudgående varsling, men da mange lønmodtagere er beskyttet af funktionærlovens, skal I som arbejdsgiver følge alle funktionærlovens regler og opsigelsesvarsler – plus eventuelle overenskomstmæssige aftaler, som gælder for den aktuelle medarbejder.

Undgå dyre retssager ved afskedigelse af medarbejdere

En forkert håndteret afskedigelse af en medarbejder kan koste virksomheden dyrt og mange retssager mellem arbejdsgivere og lønmodtagere kan undgås, hvis arbejdsgiveren søger juridisk rådgivning.

Juridisk hjælp til opsigelsesbrev

Advokathuset Bredgade tilbyder rådgivning helt fra jeres indledende overvejelser. Kan I begrunde afskedigelsen i organisationsændringer? Ny strategi? Konjunkturbetingede indskrænkninger? Handler det om personspørgsmål, som fx ny ledelse/chef eller andre menneskelige relationer, kan det være sværere at vurdere, om et argument er sagligt. Når beslutning og argumenter er på plads, hjælper vi med at formulere selve opsigelsesbrevet, som skal indeholde samtlige detaljer om fratrædelsen såsom restferie, løn, pension, tilbagelevering af evt. PC og mobil, fratrædelsesordning, fritstilling osv.

Kontakt advokat Claus Christian Hansen, tlf. 31 18 66 22 erfaren rådgiver indenfor arbejds- og ansættelsesforhold.