Skilsmisse eller separation?

Hvis I har besluttet, at I ikke vil leve sammen mere, skal I normalt starte med at blive separeret.
Der er dog nogle undtagelser, hvor man kan blive skilt med det samme uden først at være separeret:

  • Hvis I er enige om skilsmisse og uden fælles børn under 18 år
  • Hvis der er utroskab
  • Hvis I har levet adskilt i de sidste to år, på grund af uoverensstemmelser
  • Hvis der har været tale om grov vold
  • Hvis et fælles barn har været bortført til udlandet
  • Hvis der er tale om bigami – altså at den ene part er gift med flere samtidig

Hvis der ikke er tale om nogle af ovenstående forhold, skal I normalt først separeres. Efter et halvt år med separation, kan I blive skilt. Man skal også ansøge om at blive skilt, ellers bliver man bare ved med at være separeret.

Skilt i Familieretshuset (Statsforvaltning) eller i Familieretten

De fleste bliver skilt og separeret i Familieretshuset (Statsforvaltningen) hvis de kan blive enige om vilkårene for skilsmissse. Se mere om proceduren under skilsmissepapirer – skilsmisse ansøgning.

Hvis I ikke kan blive enige, kan det være nødvendigt at blive skilt i Familieretten. Det er en længere og som regel dyrere fremgangsmåde.

Hvornår skal du bruge en advokat?

Hvis du skal skilles eller separeres i Familieretten, har du normalt brug for en advokat.
Det kan også være en fordel at have en advokat til at hjælpe med at skabe overblik, før man bliver skilt eller separeret gennem Familieretshuset (Statsforvaltningen). De vilkår som man bliver enige om i Familieretshuset (Statsforvaltningen) får langtrækkende konsekvenser for din økonomi mange år frem. Der indgår som regel så mange forskellige elementer, at det er svært at overskue konsekvenserne.
Læs mere under økonomi ved skilsmisse.

Rådgivningsmøde – fast pris kr. 3.500

Advokathuset Bredgade tilbyder rådgivningsmøde til en fast pris på kr. 3.500. På mødet får du et overblik over dine rettigheder i forhold til dine børn, separation, skilsmisse og bodeling.

Læs mere om rådgivningsmøde om skilsmisse her

Kontakt advokat Claus Christian Hansen, tlf. 31 18 66 22 eller advokat Martine Lykke Tox, tlf. 31 18 66 20 erfarne rådgivere (skilsmisseadvokat) indenfor separation og skilsmisse, ægtefællebidrag, bodeling og børn.