Fortrydelsesret, advokat, blåt ikon Fortrydelsesret & advokatforbehold ved boligkøb

Fortrydelsesret på 6 dage ved boligkøb

Selvom din underskrift på købsaftalen er bindende, når sælger har skrevet under, så giver Forbrugerbeskyttelsesloven dig 6 hverdage som fortrydelsesret til at fortryde dit boligkøb. Hvis du fortryder, skal du betale 1 % af købesummen til sælger, og pengene skal være betalt til sælger eller ejendomsmægleren inden 6-dages fristen udløber.

Har du styr på din fortrydelsesfrist ved huskøb?

Mange købere har ikke nok kendskab til den fortrydelsesfrist, der som standard er en del af bolighandlen. Selvom man skulle være klar over, at man er i sin ret til at fortryde et huskøb, så er der stadig mange forbehold. Det er vigtigt at forholde sig til de årsager, der ligger til grund for at fortryde huskøbet. En advokat hjælper dig med at forstå og vejlede dig korrekt i brugen af fortrydelsesfristen.

Kontakt advokat først eller advokatforbehold i købsaftale

Selvom du kan fortryde, er det altid bedst at tage din boligadvokat med på råd, før du handler. Du kan også sikre dig ved at få sat et advokatforbehold ind i købsaftalen, så handlen kan blive ændret eller annulleret, hvis din boligadvokat har indsigelser.