Dødsboadvokat, blåt ikon Advokat til dødsbo – hvornår er det fornuftigt?

Når en nær slægtning dør, er det ikke kun sorgen, man skal tage sig af. Man skal også forholde sig til mange praktiske og juridiske forhold. Det er de færreste, der er klar over de mange praktiske og juridiske forhold som skal håndteres i forbindelse med behandlingen af dødsboet – og som tager tid. De fleste synes det er meget overvældende.

Det er meget forskelligt, hvor omfattende håndteringen af et dødsbo er. I visse tilfælde kræver det ikke ret meget arbejde, men i de fleste tilfælde vil opgaverne og tvivlsspørgsmålene hobe sig op, og det kan hurtigt virke helt uoverskueligt at skulle forholde sig til. Hvor skal man overhovedet starte og slutte?

Der er tidsfrister, der skal overholdes, og man skal have styr på eventuelle gældsposter, møder i Skifteretten, kontakt til SKAT og meget mere. En masse praktiske og juridiske forhold skal være på plads, for at arvingerne kan afvikle dødsboet.

Har et dødsbo aktiver af en vis størrelse, måske omkring halv million kroner, eller en vis kompleksitet, eller hvis afdøde har aktiver i udlandet, er det ofte en fordel for afdødes arvinger at benytte en advokat i dødsbo og arveret, som kan anmode skifteretten om, at dødsboet udleveres til privat skifte og hjælpe med behandlingen af dødsboet.

>>Læs mere om, hvordan du opnår en effektiv dødsbobehandling – fra A til Z<<

Både juridisk behandling og rådgivning af arvinger

Ved behandling af et dødsbo er en advokat behjælpelig med både den praktiske og juridiske behandling og håndtering af dødsboet. Advokaten rådgiver også arvingerne i forbindelse med skatte- og afgiftsmæssige spørgsmål for at få det bedst muligt resultat. Du kan læse mere om boafgift og særregler her.

Sælæret til advokaten er en fradragsberettiget udgift i boet.

Gratis møde med dødsboadvokat

Advokathuset Bredgade tilbyder et gratis møde til arvinger, inden de skal til møde i Skifteretten om, hvordan dødsboet skal behandles. På dette møde med dødsboadvokaten får arvingerne hjælp til at beslutte, hvordan dødsboet kan behandles, så de får det bedst mulige resultast. Advokaten forklarer også, hvad der skal ske under dødsbobehandlingen og hvordan arvingerne bedst kan håndtere dødsboet. Mødet er uforpligtende, og I kan frit drøfte jeres spørgsmål med en faglig kompetent advokat, som har stor erfaring med dødsbobehandling og den proces som det medfører emotionelt, praktisk og økonomisk. Om I efterfølgende ønsker vores assistance til hele eller en del af dødsbobehandlingen er helt op til jer.

Advokathuset Bredgade i København har dødsboadvokater med lang erfaring inden for rådgivning af arv og dødsbobehandling. Vi hjælper og rådgiver arvingerne om alt det praktiske og juridiske inden for behandling af dødsboer – og til konkurrencedygtig pris.

Kontakt os gerne, for bestilling af gratis møde om dødsbobehandling. Vores advokater kan tilbyde rådgivning, som kan hjælpe dig og din familie igennem dødsbobehandlingen. Kontakt Advokathuset Bredgade for gratis møde.

Kontakt advokat Martine Lykke Tox, tlf. 31 18 66 20 eller advokat Claus Christian Hansen, tlf. 31 18 66 22 erfarne dødsboadvokater.