Uskiftet bo, advokat, blåt ikon Uskiftet bo – hvad er bedst for mig?

Hvad er uskiftet bo?

Et uskiftet bo er et dødsbo, der ikke er skiftet (fordelt). Den efterladte ægtefælle kan under visse betingelser kræve at beholde rådigheden over hele den afdødes formue, og derved undgå at afdødes børn får arv straks. Ægtefællen kan sidde i uskiftet bo resten af hans/hendes liv eller til vedkommende skal giftes igen. Er man i tvivl, om man sidder i uskiftet bo, så kan man kontakte skifteretten for at høre nærmere eller lade en af vores erfarne advokater med speciale i arveret hjælpe dig.

Overvej uskiftet bo en ekstra gang

Selvom du opfylder betingelserne for at sidde i uskiftet bo, bør du stadig overveje om det nu også er en god løsning for dig. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du altid få en advokat med speciale i arveret til at gennemgå din sag. Det kan nemlig oftest være langt mere fordelagtigt at skifte boet med det samme. Hvis du ved, at du skal sidde i uskiftet bo resten af dit liv, er det ikke noget problem, men hvis der er den mindste chance for, at du en dag skal skifte, fx for at gifte dig igen, bør du nøje overveje det. Kontakt gerne Advokathuset Bredgade, vi kan give dig den rette vejledning.

Det kan koste dig, hvis du ikke skifter bo

Hvis du afdrager på et boliglån og på den måde opsparer mere friværdi i huset, øger du også formuen. Det betyder, at hvis du en dag ønsker at skifte bo, skal du skifte et højere beløb, end hvis du havde valgt at skifte med det samme. Der er nemlig formuen på skiftedagen, der er afgørende, når børnene skal arve. Tag altid kontakt til en advokat med speciale i arveret, inden du vælger at sidde i uskiftet bo.

Hvis du vil giftes igen

Selvom du står midt i sorgen over at have mistet din ægtefælle og tanken om at skulle giftes igen, ligger dig meget fjernt, så bør du stadig overveje at sidde i uskiftet bo. I dag lever vi længere end nogensinde og du kan have et langt liv foran dig. Så selvom sorgen fylder meget nu, er det ikke muligt at forudsige om du en dag skulle møde kærligheden igen og få lyst til at gifte dig.

Tiden ændrer følelserne

Det er vores erfaring at der oftest kan opstå flere problemer, når skiftet foretages senere. Når sorgen rammer os pga. et dødsfald i familien, står de fleste familier sammen. Men hvis du skifter flere år senere, kan situationen se anderledes ud. Især hvis det skyldes at du vil skifte på grund af et nyt ægteskab. I de sager kan tonen være mere hård og nogle gange ser vi at børnene går mere op at sikre sig selv, frem for den længstlevende ægtefælle.

Det første møde er gratis

Advokathuset Bredgade tilbyder et gratis møde til arvinger, inden de skal til møde i Skifteretten om behandlingen af dødsboet. På dette møde kan arvingerne få afklaret deres situation og få en vurdering af, hvordan de bedst kan håndtere dødsboet, så de får det bedste resultat for arvingerne.
Kontakt Advokat Claus Hansen som har erfaring indenfor arv og dødsbobehandling