Testamente og ægtepagt, advokat, blåt ikon Testamente og ægtepagt

Advokathuset Bredgade har erfaring med udarbejdelse af testamenter og ægtepagter.

Ægtepagt

Der kan være flere grunde til at oprette ægtepagt, for eksempel:

 • I ønsker at være sikret, hvis I bliver separeret eller skilt.
 • I ønsker at være sikret, hvis én af jer får økonomiske problemer eller går konkurs.
 • I har oprettet et testamente, men ønsker at tilgodese hinanden yderligere, fx så der er råd til at ægtefællen kan beholde huset.
 • I ønsker at sikre en virksomhed.
 • I ønsker at optimere de skattemæssige forhold, når én af jer dør.

Der er mange valgmuligheder, når I opretter en ægtepagt. Det kan være hele formuen hos begge ægtefæller der skal være særeje, eller kun for den ene ægtefælle. I kan også vælge at kun enkelte aktiver eller en brøk eller en sum af formuen, skal være særeje.

Hvordan oprettes en ægtepagt?

Vi anbefaler et møde på vores kontor eller pr. telefon, hvor vi drøfter jeres ønsker. Herefter udarbejder vi et forslag til jeres ægtepagt, og når vi har modtaget jeres kommentarer eller ændringer, sender vi den originale ægtepagt til jeres godkendelse. Herefter skal ægtepagten tinglyses, og det sker ved at vi lægger ægtepagten op på www.tinglysning.dk og herefter underskriver I ægtepagten med jeres NemID. Vi vejleder hvordan. Først når tinglysningen er gennemført og godkendt af tinglysningsretten er ægtepagten gyldig.

Kontakt advokat Claus Christian Hansen, tlf. 31 18 66 22 eller advokat Martine Lykke Tox, tlf. 31 18 66 20 erfarne rådgivere indenfor ægtepagt.

Testamente

Der kan være flere gode grunde til, at oprette testamente, også selvom du er gift og kun har fælles børn og ingen særbørn. Grunde til at oprette testamente kan være:

 • Du ønsker at dine børn eller arvingers arv skal være deres særeje.
 • Du har specifikke ønsker til hvordan arven eller aktiverne skal fordeles.
 • Du ønsker at din ægtefælles særbørn skal arve efter dig.
 • Du ønsker at sikre din virksomhed.
 • Du ønsker at din kæreste skal arve efter dig.
 • Du ønsker at hjælpe dine børn med dødsbobehandlingen ved at indsætte din bobestyrer.

De fleste ønsker at den arv, som de efterlader, skal være arvingernes særeje. Dermed skal arvingerne ikke dele arven, hvis de senere bliver skilt, men de kan stadig selv vælge at bruge arven på familiens behov. Det kræver et testamente at bestemme, at arven skal være arvingens særeje. Arvingen vil først få oplysning om særejet, når arven bliver aktuel. Det betyder derfor at du frit kan bestemme det, uden at forårsage konflikt i dit barns ægteskab.

Mange ønsker også at hjælpe deres børn eller arvinger med at gøre dødsboets behandling nemmere. Der er mange beslutninger og bekymringer, når børn eller arvinger skal håndtere et dødsbo, begravelse m.v. Derfor kan du indsætte den bobestyrer som du ønsker skal hjælpe arvingerne og sørge for dødsboets behandling. Du kan også beslutte at arvingerne selv kan bestemme, om de ønsker et privat skifte af dødsboet eller et bobestyrerbo.

Hvis du har en kæreste, og ikke er gift, vil din kæreste kun arve efter dig, hvis du opretter et testamente. I denne situation bør du overveje at oprette et testamente.

Det kan også være, at du har særlige ønsker til hvordan arven skal fordeles, eller hvem der skal have fortrinsret til hvilke aktiver. I denne situation bør du også overveje at oprette testamente.

Hvordan oprettes testamente?

Vi anbefaler et møde på vores kontor eller pr. telefon, hvor vi drøfter dine ønsker. Herefter udarbejder vi et forslag til dit testamente, og når vi har modtaget dine kommentarer eller ændringer, sender vi det endelige testamente til dig. Herefter kan du vælge enten at underskrive testamentet hos den lokale notar ved byretten eller du kan underskrive testamentet foran to uvildige vidner, som bekræfter din underskrift. Vi vejleder hvordan du gør. Det er vores anbefaling at du underskriver testamentet foran notaren, fordi det er mere sikkert og fordi der opbevares en kopi af testamentet, så du er sikker på at testamentet kommer frem, når du dør.

Kontakt advokat Claus Christian Hansen, tlf. 31 18 66 22 eller advokat Martine Lykke Tox, tlf. 31 18 66 20 erfarne rådgivere indenfor testamente.

Lav dit eget testamente for kr. 5.000

Hvis der er tale om et forholdsvis standardiseret testamente, har du også mulighed for selv at lave dit eget testamente til en lavere pris. Vi sender dig et pristilbud, og hvis du accepterer, så sender vi testamentet til dig klar til underskrift hos notaren og med supplerende rådgivning. Testamentet er først gyldigt, når det er underskrevet for en notar. Du skal til notaren medbringe originalt testamente, kopi af testamente, billedlegitimation (pas eller kørekort) og kr. 300 til dækning af retsafgift. Se mere her på domstol.dk.

Tryk her for lave dit eget testamente.