Skifteretten – Få advokat rådgivning

Hvem skal møde i skifteretten?

Ved dødsfald indkaldes den eller de personer, der er oplyst som nærmeste pårørende i dødsanmeldelsen, til møde i skifteretten. Mødet i skifteretten finder sted ca. 4-6 uger efter dødsfaldet. Her vejleder skifteretten om valg af skifteform, og så vidt muligt bliver boets videre behandling afgjort på mødet. Skifteretten indkalder IKKE afdødes arvinger. Det familiemedlem eller pårørende, der har bestilt begravelsen, skal derfor kontakte arvingerne inden mødet skifteretten, så det kan aftales, hvorledes dødsboet skal behandles, herunder hvilken skifteform, der skal anvendes.

Advokathuset Bredgades advokater hjælper med møder i bl.a. Københavns skifteret, skifteretten på FrederiksbergLyngby, Glostrup, Hillerød, Helsingør og Roskilde.

Behandling af dødsboet (Skifteformer)

Et dødsbo kan behandles på følgende måder. Behandlingsmåden afhænger af hvilke arvinger, der er i boet samt størrelsen af boets formue.

  • Boudlæg (begravelsesudlæg)
  • Ægtefælleudlæg
  • Uskiftet bo
  • Privat skifte
  • Forenklet privat skifte
  • Bobestyrerbo

Privat skifte – hvornår skal man bruge advokat?

Dødsboet kan behandles som privat skifte, hvis arvingerne er enige om privat skifte, og boets værdier må antages at være tilstrækkelige til at dække boets gæld. Arvingerne påtager sig IKKE længere gæld til afdødes kreditorer. Ved privat skifte er det ofte en fordel at kontakte en advokat med erfaring indenfor skifteret og dødsbo, som kan varetage dødsbobehandlingen. Advokaten anmoder om at boet udleveres til privat skifte og aflyser mødet i skifteretten.

Det første møde hos Advokathuset Bredgade er gratis

Advokathuset Bredgade tilbyder et gratis møde til arvinger, inden de skal til møde i Skifteretten om behandlingen af dødsboet. På dette møde kan arvingerne få afklaret deres situation og får en vurdering af, hvordan de bedst kan håndtere dødsboet, så det giver det bedste resultat for arvingerne.