Køb af ejerlejlighed, advokat, blåt ikon Køb af ejerlejlighed

En stor investering skal være en sikker investering

Når du overvejer køb af ejerlejlighed, er du i færd med at planlægge en langsigtet investering. Der er så mange omkostninger ved køb og salg af ejerlejligheder, at det sjældent kan betale sig som en kortsigtet investering.

Du skal derfor ikke blot tænke på lejlighedskøb her og nu, men hvordan det påvirker dit liv og din økonomi år frem i tiden.

Det er derfor vigtigt, at du har kompetente rådgivere på din side. Måske har du nogen i dit netværk, som kan hjælpe dig på nogle områder med råd og vejledning. Det er kun godt. Du skal bare sørge for, at der er en boligadvokat, som kan hjælpe dig med den juridiske rådgivning ved en bolighandel, ellers risikerer du ubehagelige overraskelser.

Før du kigger på ejerlejlighed

Det er naturligvis fornuftigt at kigge på din eller jeres økonomi og se, hvad du har råd til at investere i en ejerlejlighed. Det er en god ide at være forsigtig i dine vurderinger, fordi der kan komme ændringer i din økonomi, som du ikke kan forudse på nuværende tidspunkt.

For mange mennesker er det en god ide at få en forhåndsgodkendelse fra bank og realkreditinstitut på, hvad du kan låne. Så har du en bedre ide om i hvilke økonomiske lag, du kan bevæge dig på ejendomsmarkedet.

Når du kigger på ejerlejligheder

Når du bliver mere konkret og kigger på lejligheder, som du finder interessante, er der en række ting, du altid skal tage holde dig for øje:

 • Hvordan er lejlighedens stand?
 • Gennemgå alle installationer, også de skjulte, med en byggesagkyndig
 • hvordan er hele ejendommens stand?
 • Hvordan er finansieringen?
 • Hvilke lån er der i ejendommen?
 • Ejerforeningens økonomi og vedtægter og referater
 • Ejendomsskatter

Køb ikke ejerlejlighed uden at tale med advokat først

Mange købere af ejerlejligheder kommer galt af sted, fordi de ikke har sikret sig, at alle forhold er i orden, før de har skrevet under på en salgsaftale. Det er absolut det klogeste at tale med en boligadvokat, før man skriver under på noget form for salgsaftale.

Skulle du alligevel føle dig fristet af et tilbud og føle at du skal handle hurtigt, vil vi anbefale dig at få indføjet et advokatforbehold i salgsaftalen. Det sikrer dig, at du kan ophæve aftalen uden omkostninger, hvis din advokat har indsigelser mod salgsaftalen. Der eksisterer ganske vist en fortrydelsesfrist på 6 dage, men den vil koste dig 1% af købssummen, og det er en unødvendig risiko, når du blot kan få indføjet et advokatforbehold i aftalen.

Køb af ejerlejlighed har indflydelse på arv og bodeling

Når du køber en ejerlejlighed er det en investering, som kan få indflydelse på arv og spille ind ved en evt. bodeling på et senere tidspunkt. Vi vil derfor anbefale, at du allerede ved et boligkøb overvejer, hvad det vil betyde ved arv og få udarbejdet eller revideret dit testamente.
I forbindelse med ægteskab eller samliv kan det også være en god ide at få gennemgået de juridiske forhold og evt.få udarbejdet nye dokumenter eller revideret en ægtepagt.

Her kan boligadvokaten hjælpe dig

Vores erfarne boligadvokater kan hjælpe dig på en lang række områder i forbindelse med dit køb af ejerlejlighed.

I vores pakke til køb af ejerlejlighed indgår

 • Vurdering af boligens pris og økonomi
 • Finansiering
 • Gennemgang af købsaftale samt evt. forhandling af aftale
 • Gennemgang af økonomi inkl. beskatningsforhold
 • Gennemgang af tinglysningsdokumenter og andre juridiske dokumenter på ejendommen
 • Forsikringsforhold
 • Rådgivning om forældrekøb
 • Gennemgang af ejerforeningens dokumenter og en vurdering af ejerforeningen
 • Udfærdigelse af skøde
 • Tinglysning af skøde

Hvad koster boligadvokaten?

Alle ved, at advokater kan være dyre, men vi har fundet en måde at holde priserne nede for boligkøbere ved at effektivisere rådgivningen ved boligkøb. Vi har brugt vores årelange erfaring som boligadvokater til at sammensætte boligpakker, som giver dig netop den service, som er nødvendig for, at dit køb bliver en god og sikker handel på den lange bane. Du får dermed en kyndig og effektiv rådgivning med al den hjælp, som er nødvendig, men ikke mere.

Kontakt vores boligadvokater for at få et tilbud på en juridisk boligpakke, der passer præcis til din situation.

Få samlet advokatpakke til køb af ejerlejlighed.